dimecres, 8 de gener del 2020

Videojocs (molt) cars

La indústria del videojoc mou molta pasta. N'ha de moure, perquè un videojoc acabat de sortir del forn té un preu contundent. Potser el consell més bàsic seria trobar hobbies més barats... Però avui dedicarem una entrada als amants dels videojocs perquè en cas que no vulgueu renunciar-hi, pugueu trobar opcions compatibles amb una bona salut econòmica.

Abans d'entrar en consells i valoracions, deixarem que algunes xifres ens il·lustrin. Dragon Ball Xenoverse (2015) per a Xbox One. El preu de sortida fou de 71,99 €. La gràcia és que avui en dia (cinc anys després del llançament) es pot adquirir per 12 euros a través d'Ebay... Dragon Ball Raging Blast (2009) per a Xbox 360. Preu de sortida: 69,95 €. Avui en dia es pot aconseguir per 8 euros a Cash Converters. En ambdós casos ens estalviam més del 80% del preu inicial del producte.

Si deixam de banda el format físic, trobam a vegades ofertes encara més estridents. La descàrrega per adquisició legal de jocs relativament antics fa que puguem pagar autèntiques pixerades (1, 2 i 3 euros...) per videojocs que en el seu moment valgueren una doblerada.

D'aquestes observacions, en podem extreure algunes premisses que ens ajudaran a actuar amb seny.

Tenir paciència 

Si sou víctimes de la pressió social, les modes i els desitjos fervents de la societat de consum, malament rai. Si voleu tenir el darrer videojoc que acaba de sortir i el voleu tenir ara, costi el que costi, hauríeu de revisar si de veritat entre les vostres prioritats vitals hi ha l'estalvi. Amb paciència, els jocs baixen de preu. Seguint la línia dels jocs de la franquícia de Bola de Drac, Dragon Ball: Kakarot Ultimate Edition es pot reservar ja per... 99,99€ per a Xbox One. Si poguéssiu viatjar al futur amb la màquina del temps de la Corporació Càpsula, segurament el trobaríeu pel 85% d'aquest preu... O menys. Però com que (suposo que) no és el cas, simplement relaxau-vos... i esperau. Així com el preu anirà baixant més i més, el nostre somriure s'eixamplarà més i més. És un bon moment per adquirir a preu de ganga videojocs de fa 8 o 9 anys... teniu recursos de sobra (Youtube, blogs...) per fer bones tries de videojocs que hagin envellit bé.

Comprar-ne de segona mà

No és cap secret... comprar un videojoc de segona mà, llevat que parlem d'edicions limitades, antigues de baixa tirada o de col·leccionista, vos hauria de sortir a compte: els videojocs de segona mà tendeixen... a baixar de preu! No és cap secret, que l'hagin fet servir no té cap valor afegit, al contrari, mentre aquest videojoc es vengui nou de trinca, de segona mà hauria de ser més barat (i si no ho és, desconfiau-ne). Aquest consell, combinat amb l'anterior, pot ser la clau per gaudir de l'afició als videojocs sense morir del sentiment de culpa d'haver de pagar el que valen nous de trinca.

Espipellau ofertes

Com ja hem comentat, estau atents, a vegades Steam o Gog o altres webs tenen ofertes amb descomptes molt contundents... Inclús fins al punt d'oferir jocs de franc! Mirarem, un dia, de dedicar un article a algunes d'aquestes webs per si les voleu vetlar.

Compartiu-ne

Vet aquí el gran enemic del capitalisme... La societat que coopera i com que comparteix les coses no es veu obligada a consumir. Som Satanàs! Tants d'anys d'anar a escola perquè ens inculquin els bells valors de compartir, cooperar, ajudar-se com a bons germans... perquè després la indústria ho criminalitzi! En fi, mentre pugueu, canviau els jocs als quals ja no jugueu per altres amb altra gent o, si no, veneu-los de segona mà, que ja va bé i en redueix l'índex de penediment econòmic... Deixau videojocs i que vos en deixin... segurament amb el temps i la progressiva desaparició dels videojocs en format físic deixarem de poder-ho fer, però mentre sigui possible, explotau-ho. Record amb molt d'amor quan era infant i tenia la Gameboy... a classe circulaven cartutxos, de manera que encara que només tenguessis 2 o 3 jocs, en podies acabar jugant molts més!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada