dissabte, 21 de desembre del 2019

De pasta de dents

Una família que fa servir 10 tubs de 2 euros de pasta de dents a l'any, cosa certament possible i versemblant, haurà gastat en 20 anys de convivència familiar 400 euros.

Novament queda demostrat que els petits gests en l'àmbit familiar poden tenir un impacte econòmic brutal. La pasta de dents és un d'aquells recursos que potser fem servir cada dia i que no haurien de passar inadvertits per a l'aferrisme. Endinsem-nos-hi mitjançant uns petits consells i reflexions!

Que sigui poca. El meu odontòleg de confiança quan em donà lliçons per rentar-me les dents, m'indicà que al raspall hi havia de caure molt poca pasta i que s'havia d'introduir a la boca en sec, sense aigua. Queda dit: si sou dels que posau un munt de pasta al raspall, ni sou aferrats ni feu cas del meu odontòleg de confiança.

Aconseguiu mostres gratuïtes. Són pocs els llocs en què podeu aconseguir mostres gratuïtes de dentífric, potser a alguna farmàcia, herboristeria o a l'odontòleg, si és que aneu mai a un d'aquests llocs... també és freqüent als congressos i conferències sobre ortodòncia, a les habitacions d'hotel (sé què estau pensant: un autèntic aferrat no es pagaria mai una habitació d'hotel... però qui sap, potser ens hi conviden o ens toca en un sorteig). Aprofitau cada oportunitat per aconseguir-ne i, si en anar al dentista no us en dona però sí que ho havia fet anteriorment, deis-li que temps enrere us havia donat una mostra d'un dentífric que us va anar molt bé però que no recordau quin és. L'estratègia donarà els seus fruits, com el de l'infant que demana al seu padrí amb cara trista que no recorda quin gust té el Kinder Bueno. A l'escriptor d'aquest blog, seguint el primer consell (que sigui poca), tres mostres de dentífric mida XS li han durat pràcticament un any. Voilà.

El més barat. Realment hi ha tanta diferència entre un dentífric car i la pasta de dents més barata de Mercadona a Alcampo? La resposta és sí, és clar que hi ha diferència: uns ens fan menys infeliços a l'hora de passar per caixa. Si n l'exemple que introdueix aquest article aquella hipotètica família hagués apostat per un dentífric de 0,70 euros, en 20 anys hauria gastat 260 euros menys... i si a sobre es combina amb les bones pràctiques dels altres consells, de ben segur que la diferència seria encara més gran. No renuncieu a les oportunitats d'estalviar, les teniu aquí, al vostre davant i dedins la boca.

No feu servir pasta de dents. Aquest consell no té cap fonament mèdic però si cercau per internet descobrireu moltes teories que posen en dubte la necessitat i utilitat real dels dentífrics... o que inclús els assenyalen com a perjudicials. Tothom sap que ser aferrat no implica aferrar-se a qualsevol teoria medico conspiranoica que suposi gastar menys pasta... però hem de reconèixer que això pot passar. En tot cas, si dubtau de la seguretat del raspallat sec, sempre podeu alternar-lo amb el raspallat amb dentífric per mirar d'economitzar encara més aquesta faceta higiènica de la vostra vida. D'aquí a 10 dies tenc hora a cal dentista i durant aquests deu dies em raspallaré sense dentífric... obtendré una bona valoració en raspatllat per part dels professionals? Aviat ho sabrem.

El raspallat és com el sexe, el que importa és la tècnica.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada