dimecres, 4 de desembre del 2019

El poal d'aigua freda

Fa uns anys es va posar de moda el ja famós repte del poal ple d'aigua gelada a través de Youtube en què els tudadors malbarataven l'aigua llençant-se el poal a sobre. Després arribarien noves modalitats d'això, els de l'olla bullent, etc. Com que no és necessari posicionar-se econòmicament parlant respecte a aquestes actuacions, passarem al que ens ocupa avui: la tècnica del poal d'aigua freda (o, d'aigua encara no calenta, més ben dit).

Per als que sucumbiu a la debilitat de dutxar-vos amb aigua calenta, ja sabeu que quan esperam que l'aigua es trempi, sempre en raja una estona de freda... Imaginau-vos la quantitat d'aigua que es tuda en 40 segons d'espera, potser. Multiplicau-ho pel nombre de gent que viu a ca vostra i pel nombre de cops que vos dutxau a l'any... la quantitat d'aigua que esdevé ens pot ofegar només d'imaginar-la.

Novament ens trobam davant d'un cas en què consciència ambiental i consciència aferrada van de la mà. El consell del dia és que faceu servir un poal per guardar l'aigua que surt freda mentre esperau la calenta. Aquesta aigua després la podeu utilitzar per estalviar usos de la cisterna de l'excusat i per tant estalviarem aigua. A les oques els agrada l'aigua. Oca en castellà es diu ganso. El sil·logisme és evident i tots hem lligat caps: estalviareu també pasta gansa.

Advertència: aquesta tècnica és una tècnica per a principiants en l'aferrisme, terme que farem servir d'ara endavant i que es defineix com al conjunt de creences i pràctiques de caràcter filosòfic i moral inspirat en l'estalvi econòmic. La pròxima entrada del blog parlarà d'una tècnica més avançada al respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada