divendres, 6 de desembre del 2019

Estalviem paper higiènic

No entrarem a valorar si el paper higiènic mereix o no l'adjectiu "higiènic", cosa que alguns articles que circulen per internet posen en dubte. L'únic que ens preocupa és que el paper higiènic, si és que no us l'heu trobat pel món, l'hem d'estar comprant contínuament, de manera que és element més d'anàlisi dins el món de l'aferrisme, i més encara si tenim en compte que es tracta d'un producte poc sostenible, problemàtic per al medi ambient.

No són moltes les opcions per substituir el paper higiènic, però la principal és l'aigua. No podem assegurar que l'ús d'aigua en aquests casos suposi un estalvi respecte al cost del paper, que és cert que és baix, però hem de tenir en compte que podem aconseguir aigua gratis sense haver-la de robar (un dia dedicarem un article a aquest tema). Per tant, es presenta com a l'opció principal. Altres experiències que podeu sentir parlen de l'ús de pedaços de tela per substituir el paper higiènic. Si el que voleu és torcar-vos el cul perquè heu anat a cagar sembla una idea de les que fan peresa, però sí que conegut molta gent que fa servir mocadors de tela en lloc dels tristament habituals de cel·lulosa... gran idea, sens dubte! Un cop més les petites revolucions existeixen de temps enrere...

Sabem que és difícil erradicar l'ús del paper higiènic: novament ens trobam davant d'un cas similar al del paper reutilitzat: és tan barat que la gent no hi dona importància... però quant de paper higiènic heu comprat a la vostra vida? Reflexionem-hi, si us plau, reflexionem-hi.

Una pràctica que hauríem de tenir en compte si no hi volem renunciar és reduir-ne l'ús. Quants de bocinets de paper higiènic feis servir cada cop per torcar-vos? Explorau els vostres límits i posau a prova els vostres dots de papiroflèxia, tot pel bé de l'economia personal. Ah! I no oblideu, quan sou fora casa i feis servir un excusat, d'agafar una mica de paper extra per si de cas.

També podeu tirar d'opcions intermèdies. Si sabeu que vos heu de dutxar (pel matí, per exemple) i anau a fer caca, assegurau-vos de no fer servir paper higiènic i ja rentar-vos a la dutxa directament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada